גיבוי נתונים בענן ואחסון נתונים בענן הם שני פתרונות המבוססים על טכנולוגיה דומה, אך מציעים תועלות שונות. הבנת הייעוד של כל אחד מהם יאפשר לכם ליהנות ממערך אחסון וגיבוי מידע מקיף ואפקטיבי, התואם לצרכים העסקיים שלכם.

אחסון בענן VS גיבוי בענן

עולם העסקים עולה לענן

בשנים האחרונות עסקים רבים משחררים לדרכם את שרתי הדואר, את שרתי האחסון ואת פתרונות הגיבוי הפיזיים ומתקדמים לאחסון וגיבוי בענן. מהלך זה, מאפשר לעסקים לחסוך במשאבים שהוקדשו עד כה לרכישת שרתים לתחזוקתם, לשדרוגם המתמיד, לרישוי התוכנות ולהקצאת שטח יקר לחדר השרתים. אך מעל הכל, המעבר לענן הוא צעד הכרחי לעסקים הרוצים להתאים את עצמם לסביבה התחרותית והמבוזרת בה הם פועלים.

 

לפני שמתחילים, מהו הענן?

הרעיון העומד מאחורי טכנולוגיית הענן, הוא לשחרר אתכם מכאב הראש הכרוך ברכישה, התקנה, ניהול, שדרוג ותחזוקה של תשתיות חומרה, תוכנות מחשב ויישומים שונים. הענן הוא רשת של שרתים מרוחקים, מאובטחים ומוצפנים, המספקים לכם גישה למידע הארגוני, לנתונים וליישומים הנדרשים מכל מחשב ומכל טלפון חכם המחובר לאינטרנט. הביזור הגיאוגרפי של הענן, מערך הגיבוי והאחסון המתקדם שהוא מעמיד לרשותכם והיתרון הכלכלי שהוא מציע לעומת החלופות הפיזיות, הפכו את טכנולוגיית הענן לחלק בלתי נפרד מעולם העסקים.

שניים משירותי הענן הנפוצים ביותר בקרב עסקים הם שירותי הגיבוי והאחסון. מהו ההבדל המהותי ביניהם ומדוע אתם זקוקים לשניהם?

מומחי בינת עסקים עושים לכם סדר בדברים.

 

מהו גיבוי נתונים בענן?

גיבוי נתונים בענן הוא "תמונת מצב" של הנתונים הקיימים ברגע נתון במחשבים האישיים, בשרתים ובהתקנים הניידים שבארגון: מסמכים, תמונות, סרטונים, קבצים של מערכות הפעלה ויישומים שונים.

מטרת הגיבוי בענן היא לשמש רשת ביטחון במצבים של כשל בחומרה, מחיקת נתונים בתום לב או במזיד, או אובדן נתונים כתוצאה מהצפה, שריפה, אסון טבע או מתקפת סייבר. הגיבוי בענן מאפשר לכם להחזיר את מערכת המחשוב למצב בו הייתה בעת הגיבוי האחרון שבוצע, באמצעות אחזור מהיר של גרסאות קודמות או קבצים שאבדו.

למעשה, ניתן להתייחס לגיבוי נתונים בענן כ"ביטוח" המתבצע בימי שגרה, בתזמון קבוע ומוגדר מראש. כאשר מתרחש אסון מידע בהיקף נרחב, לאיכות גיבוי בענן ולאמינות הגורם המקצועי המספק לכם את השירות, תהיה השפעה מכרעת על היכולת שלכם לשחזר את המידע שאבד ולהבטיח חזרה מהירה לשגרה.

 

מהו אחסון נתונים בענן?

אחסון בענן מאפשר לכם לשמור מידע ארגוני במיקום מרוחק, באופן ש"משלים" את הכוננים הפיזיים הממוקמים בארגון. עם שירות אחסון נתונים בענן, כל המידע הדרוש לכם יהיה נגיש עבורכם מכל מקום ובכל זמן. כל שעליכם לעשות הוא לאתר את המסמך הנדרש באמצעות הגדרת פרמטרים לחיפוש, כגון שם הפרויקט, שם משתמש, נושא, תאריך או טווח תאריכים ולעבוד עליו באופן מקוון. אחסון נתונים בענן הוא פתרון טכנולוגי מושלם גם עבור ארגונים ועסקים הנדרשים לשמור את המידע שברשותם מסיבות רגולטוריות, עסקיות או משפטיות.

 

האם ניתן להסתפק רק באחסון בענן או רק בגיבוי בענן?

אחסון בענן וגיבוי בענן, חולקים טכנולוגיות דומות והם משלימים זה את זה. לכן, רבים מהמשתמשים בשירותי אחסון בענן כגון Google Drive ו-Dropbox מתייחסים אליהם כשירותי גיבוי לכל דבר. עם זאת, כלים גנריים אלו מציעים יכולת ניהול מוגבלת והם אינם מאפשרים לכם לתזמן את תהליכי הגיבוי ואת רמת האבטחה הנדרשת לנתונים רגישים. לכן, במקרה של כשל תוכנה או חומרה, תתקשו לשחזר את הנתונים שאבדו וזמן ההתאוששות שלכם יתארך משמעותית.

לעומת זאת, שירות הגיבוי בענן מאפשר לכם לנהל תהליכי גיבוי אינקרמנטלי (גיבוי המידע המתווסף בלבד) – בהתאם למדיניות הארגון. כך תצמצמו את נפח הגיבוי הנדרש ויעמדו לרשותכם נקודות שחזור רבות יותר. בנוסף, שירות גיבוי בענן המנוהל ע"י גורם מקצועי עם מערך תמיכה 24/7, יבטיח שתעבורת הנתונים של הארגון מוצפנת ומאובטחת, שהגיבויים מנוטרים בזמן אמת ושהמידע מוגן באופן מיטבי מפני דליפת מידע ומתקפות סייבר.

 

המסקנה המתבקשת היא שרק שילוב של פתרונות מתקדמים לגיבוי בענן ואחסון בענן, יספק לכם את השקט הנפשי הנובע מהידיעה שהנתונים העסקיים שלכם בטוחים ונגישים עבורכם בכל עת, בכל תרחיש ובכל טווח זמן.