מזג אוויר סוער כמעט תמיד מניב סיפורי גבורה על חילוץ נועז של מטיילים שנתקעו עם רכבם בכביש מוצף או נלכדו על שפת מצוק. למרבה הצער, בעקבות כל סופה מבוצעים גם ניסיונות חילוץ הרבה פחות הרואיים ופוטוגניים: חילוץ מידע מדיסקים קשיחים או משרתים שנפגעו עקב הפרעות באספקת המתח החשמלי או הצפות.
חשיבות גיבוי בענן

אובדן גישה למידע: סיכון מיותר שיכול להימנע בקלות

אובדן מידע עסקי עקב פגעי מזג האוויר הוא לא רק מרגיז ומתסכל אלא גם מיותר, מכיוון שבניגוד למצב שבו הגעה למקום מסוים מחייבת שימוש ברכב, גם בימים המועדים להצפה, כיום אין כל סיבה שתעמידו את המידע העסקי החשוב שלכם בסיכון. גיבוי בענן יוכל הבטיח את שרידות נתוניכם ללא קשר לתלאות העוברות על משרדי העסק שלכם.

כל עלייה חדה בצריכת החשמל עלולה לשבש את הגישה לנתונים

הפרעה באספקת המתח החשמלי אינה נגרמת בהכרח ממצבי קיצון כגון פגיעת ברק או הצפה. "נחשולים" (קפיצה) של מתח נגרמים לרוב כשעקב דרישה גבוהה לזרם חשמלי, כפי שקורה ביום חם או קר במיוחד, נאלצת חברת החשמל לבצע פעולות חיבור וניתוק של תחנות משנה להולכת חשמל.

כל "נחשול" עלול לגרום לנזק חסר תקנה לרכיבים קריטיים בתהליך "עליית" המערכת: קובצי אתחול, המערכת הבסיסית המשמשת לאתחול המחשב (BIOS), ראש קריאה של דיסק מגנטי ועוד ועוד.

המאמצים הנדרשים לשם גישה לדיסק פגום וחילוץ המידע ממנו כרוכים בהשקעה ניכרת של זמן וכסף, פוגעים בפרודוקטיביות ולא תמיד נוחלים הצלחה. התוצאה היא אובדן מידע עסקי יקר ערך, ולעיתים אף התמוטטות העסק; לפי סטטיסטיקות רבות בארה"ב, רוב העסקים שלא הצליחו לשחזר את נתוניהם בתוך 10 ימים נסגרו אחרי ששה חודשים לכל היותר.

שימוש במערכות אל-פסק (UPS) באתר לא יעזור במקרים קיצוניים כמו הצפה, ולרוב הבחירה בו אינה מלווה בתכנית גיבוי מקיפה הנבחנת מדי פרק זמן קצוב.

גיבוי מאובטח בענן של המידע האסטרטגי והקריטי של העסק יבטיח שהמידע תמיד יהיה זמין עבורנו, מכל מקום וללא תלות במצבה הפיזי של סביבת המחשוב שלנו. ובליווי תכנית גיבוי מקיפה ובחינת הגיבוי מדי יום, התוצאה היא שקט נפשי והמשכיות העסק גם בימים הסוערים ביותר.

מומלץ: שרת וירטואלי | שירותי IT