אבטחת מידע בענן

אבטחת מידע היא דבר מהותי והכרחי עבור כל ארגון, בעיקר בשנים האחרונות בהן עבר המידע מהכונן הקשיח שנמצא במחשב אחד אל רשת מחשבים או שרתים – דבר שמגדיל את סיכויי הפריצה. בעזרת אבטחת מידע, שימוש בתוכנות אנטי וירוס ומודעות העובדים ניתן לשמור על החומר שנמצא בארגון ולמנוע ממנו לזלוג החוצה.

אבטחת מידע בענן

להצעת מחיר מהירה השאירו פרטים או חייגו – 3250*

[leadercf7 campid="3041"][contact-form-7 id="7073" title="הצעת מחיר מהירה-אבטחת מידע בענן" html_class="use-floating-validation-tip"]
שרת וירטואלי

מחשוב ענן מספק לנו גם אבטחת מידע בענן. מחשוב ענן מגבה את המידע של העסק ומאפשר לו לעבוד בגמישות – בין היתר: להגדיל או להקטין את השימוש בהתאם לצורך, לבצע שינויים במהירות, לעבוד מכל מקום ובשיתוף פעולה, לשמור על איכות הסביבה,  לחסוך רכישות יקרות והוצאות שוטפות ולהשקיע את הכספים שנותרו במטרות אחד היתרונות הגדולים שמספק מחשוב ענן הוא האפשרות לאבטחת מידע בענן.

למה צריך לאבטח את המידע ואיך עושים זאת?

לצד היתרונות של הטכנולוגיה יש להקפיד על אבטחת מידע בענן משום שגם לו עשויות להיות בעיות אבטחה שעלולות לסכן את המידע שזורם בעסק.

כדי להגן על המידע יש להשתמש בשיטות באבטחת מידע שיאבטחו את שלבי המעבר לענן ואת המידע והעבודה השוטפת.

אבטחת המידע צריכה להיות מותאמת לארגון – להגן על המיילים מאיומים, לסרוק ולנקות איומים לפני שיגיעו לדואר, להגן אל המידע מפני ספאמים, לגבות מיילים, לחסום אתרים ולספק הגנות נוספות ששומרות על הארגון.

"אבטחת מידע היא דבר מהותי והכרחי עבור כל ארגון, בעיקר בשנים האחרונות בהן עבר המידע מהכונן הקשיח שנמצא במחשב אחד אל רשת מחשבים או שרתים"

אינטרנט ותשתיות

אחת מפעולות האבטחה החשובות שיש לבצע נקראת בידוד, לשם כך יש לבחור בסוג השירות שמתאים לארגון, ניתן לבחור בין שירות :

Single–Tenant שמקצה לארגון תשתית וירטואלית, מערכת הפעלה ושירותים נוספים שמשרתים רק אותו; וניתן לבחור בשירות שאינו פרטי ונקרא בשם: Multi-Tenant, במסגרת זו הארגון מקבל שירות שמותאם לצרכיו אך עובד על אותה תשתית יחד עם עסקים נוספים.

לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות ובמקרים מסוימים יש להגביל חשבונות, תהליכים ולהקשיח מערכות הפעלה כדי לשמור על המידע ולוודא שהוא נגיש ומשרת רק את העסק לו הוא שייך.

פעולה נוספת שיש לבצע לצורך אבטחת המידע היא הצפנה בענן (הצפנה מובנית). הדבר חשוב באופן מיוחד כאשר מדובר על מידע רגיש, מידע שיושב בחוות שרתים ארגוניים או מידע שנמצא אצל גורמים מצד שלישי. חוץ מההצפנה המובנית צריך לדאוג לתהליך הצפנה נוסף שמגן על המידע מפני מצב של פריצות כך שמקרה  והתוקף יצליח להיכנס לחשבון של הארגון הוא יתקל בקשיים.

איך לבחור ספק אבטחת מידע בענן?

ספק איכותי, ותיק ומנוסה שמתמחה בשירותי אבטחת מחשוב ענן יוכל לדאוג לאבטחה בצורה הנכונה. על ספק השירות לספק מידע מלא על דרכי אבטחת המידע, לעבוד בשקיפות מלאה, להיות זמין ונגיש לארגון ולשמור על המידע אליו הוא חשוף.

חשוב מאוד לדאוג להסכם כתוב שמכיל את פרטי השימוש שיבצע הספק במידע – ההסכם צריך לכלול מידע על המיקום של מרכזי המחשוב, סוג המידע שעובר לענן, הפעולות שהספק מבצע ולהבטיח כי המידע ישמש רק למטרות העברתו ובהתאם להסכמת הארגון.

אינטרנט ותשתיות

שירותי אבטחת מידע בבינת עסקים:

מצלמות אבטחה בענן

אבטחת מידע בענן

הערכת פגיעות וחרידות

עוד על בינת עסקים >

מהי אבטחת מידע בענן?

אבטחת מידע בענן כוללת בתוכה את כל האמצעים אשר דואגים לכך שהמידע האישי או העסקי שלנו יהיה שמור, מוגן ובטוח, ושלא יהיה חשוף לשום סכנה.

בעבר, כל המידע שלנו היה שמור בניירות ובקלסרים, ולכן הסכנות שהוא היה חשוף אליהן היו שריפה, רטיבות, צבע, לכלוך או אובדן. בעידן המודרני של היום, המידע האישי והעסקי שלנו, היקר לנו כל כך, שמור ומאוחסן בקבצים ובתיקיות במחשב. אם כך, הרי שסכנות כמו לכלוך או שריפה הן פחות רלוונטיות. אך כן קיימות סכנות אחרות רלוונטיות מאוד שצריכות להדאיג אותנו ושאיננו יכולים להיות שאננים כלפיהן: מתקפות הסייבר.

האקרים, תוכנות זדון, וירוסים, מתקפות כופר ועוד מתקפות סייבר הן רק תמצית מהפשע האינטרנטי שכל מאגר נתונים עסקי חשוף אליו בימינו.
כדי להיות מוגנים מכל אלו – הומצאה אבטחת המידע בענן, שהיא למעשה דרך מסוימת לאבטח מידע.

באמצעות תוכנות גיבוי והגנה שונות ובאמצעות מחשוב ענן מתקדם, אשר שומרים על בטיחות גבוהה מאוד על ידי הצפנה טכנולוגית מיוחדת, אבטחת מידע בענן דואגת לכך שכל המידע של העסק יהיה מוגן לחלוטין – ונותנת לבעל העסק הרבה שקט נפשי, ו"ומורידה את זה ממנו מהראש".

האם כל עסק חייב שירותי אבטחת מידע בענן?

אנחנו לא רוצים להפחיד, אבל הגיע הזמן לקצת סטטיסטיקות:

  • כל 39 שניות מתרחשת פרצת אבטחת מידע בעולם.
  • 1 מתוך 131 הודעות דוא"ל מכילה נוזקה.
  • 25,155,650 רשומות דולפות בכל יממה.
    1,048,152 רשומות דולפות בכל שעה.
    17,469 רשומות דולפות בכל דקה.
    291 רשומות דולפות בכל שניה.
  • בשנה האחרונה פי שניים יותר ארגונים ברחבי העולם נדבקו בתוכנות וירוס זדוניות.
  • 80% מהעסקים בעולם, כולל ישראל, שהמערכות שלהם לא היו בענן – חוו לפחות תקיפת סייבר אחת (לפי בדיקה שהתבצעה ב-2017 – וכפי שראיתם מאז המספרים רק עולים).

 

אף עסק לא רוצה להצטרף לסטטיסטיקה, להגיע לנקודה שהוא מאבד מידע, שמידע שלו הודלף למתחריו ונמכר אליהם, או שהוא נאלץ לשלם כופר לפורצים שלו. זהו שבר נוראי עבור כל עסק, ואף אחד לא רוצה להגיע לשם. והדרך לא להגיע לשם – היא אבטחת מידע בענן.

 

אבטחת מידע בענן – אנטי וירוס ESET של בינת עסקים

האנטי וירוס ESET שאנחנו מציעים לעסקים מיועד נגד מתקפות כופר ומגיע במספר חבילות: Secure Business, Endpoint Protection Standard/Advanced.

חבילות האבטחה הללו של ESET כוללות כמה תכונות עיקריות:

  • איכות הגנה ואבטחה – פתרון הגנה רחב, מנוהל ומקיף לעמדות-הקצה ולשרתים בסביבה העסקית עם מספר שכבות הגנה שונות.
  • התקנה ועדכון מרחוק – תוכלו להתקין ולדחוף עדכונים לעמדות-הקצה מרחוק, ובצורה קלה להפליא ומאוד ידידותית למשתמש.
  • מדיניות אבטחת-מידע מקיפה – תוכלו להגדיר ולנהל את מדיניות אבטחת המידע בתחנות באמצעות ממשק פשוט ונוח לשימוש ולעריכה.
  • ניהול משתמשים מתקדם – תוכלו ליצור ולארגן קבוצות משתמשים קבועות או משתנות על ידי פרמטרים מוגדרים.
  • צפייה בדוחות ולוגים

 

אנטי וירוס קספרסקי בבינת עסקים

לנו בבינת עסקים יש אנטי וירוס המיועד במיוחד עבור Microsoft Office 365 – בשם קספרסקי (Kaspersky). כמה מילים על המוצר הייחודי שלנו:

אנטי וירוס קספרסקי מהווה הקו הראשון להגנת המחשב מפני איומים של אפליקציות ואתרים זדוניים, מורכבים ומתוחכמים ככל שיהיו. מהרגע שאנטי וירוס קספרסקי מותקן ופועל אצלך בעסק – אתה יכול להיות רגוע ולדעת שאתה בידיים טובות, והכי חשוב – בטוחות. קספרסקי מגן הגנה חיונית בזמן אמת מווירוסים, מהתקפות ומתוכנות ריגול, וכמובן מבצע זאת בלי להפריע לשאר ביצועי המחשב כך שתוכל להמשיך להתנהל כרגיל.

 

UTM מנגנוני אבטחה

וודאי שמעתם על firewall או חומת אש. זהו מוצר שמשמש כשומר הסף של הרשתות הארגוניות או הביתיות. אך עם השנים, יעילות החסימות בשיטה של חומת אש הלכה וירדה. כיום רוב ההתקפות לא מסוננות ב firewall, משום שהתקפות אלו הן מתוחכמות יותר ונעשות בפרוטוקולים ובפורטים שfirewall  לא מסנן.

בתקופה האחרונה, בעקבות האיומים השונים שצצו אשר firewall לא נותן להם מענה, וכחלק מהתקדמות הטכנולוגיה ובפרט מהתקדמות תחום ההגנה והסייבר – פותחו אמצעי אבטחה חדשים.

UTM אלו ראשי תיבות של Unified Threat Management, והוא ההגדרה השיווקית החדשה לfirewall מהדור החדש.

UTM בדרך כלל מזוהה כשילוב שלfirewall , אך עם מנגנון שמסייע לגילוי פריצות בשם IDS, עם מנגנון שמסייע למניעת פריצות בשם IPS, עם אנטי וירוס, עם אנטי בוט, עם סינון כתובות, עם בקרת אפליקציות, עם ATP, עם web filtering, עם DLP ועם DPI. כלומר, מדובר ב firewall הבסיסי שנוספו אליו מספר מנגנוני אבטחה מתקדמים.

התכונות של UTM מנגנוני האבטחה:

  • Web Filtering – מסנן אתרי אינטרנט מסוימים כדי לסייע בהגנה מפני איומים המגיעים מהאינטרנט.
  • Anti-Malware
  • Anti Virus – מתמודד עם וירוסים ועם תולעים שונים המנסים לחדור לרשת ומגן מפניהם. (מעודכן בכל הווירוסים הקיימים, והמאגר מתחדש כל הזמן).
  • Data Leakage Protection – DLP – מזהה דפוסי מידע במספר דרכים, ובכך מונע העברת מידע רגיש מחוץ לתחומי הרשת הארגונית.
  • Advenced Threat Protection
  • Anti Spam – שירות החוסם הודעות ספאם המיוצרות על ידי ארגונים וחברות.
  • Firewall
  • Virtual Private Network –SSL / VPN – מנוע VPN, חזק מאוד לביצוע הצפנות בין אתרי הלקוח השונים ובין המשתמשים המרוחקים מרשת הלקוח.
  • Application Control – חסימת אפליקציה ואף חסימת תכונה מסוימת בתוך אפליקציה.
  • Intrusion Prevention Services – IPS – זיהוי התקפות שונות וחסימתן על פי מדיניות מוגדרת מראש.
  • AntiBot – החדרת סוסים טרויאנים לרשת העסק שלנו היא צרה אמיתית. מטרתם של הסוסים הטרויאנים היא לנסות ולגנוב מידע, סיסמאות, נתוני רשת שונים ועוד. לאחר שהם הותקנו ברשת העסק שלנו, הם ינסו לצאת לרשת האינטרנט ולתקשר עם המפעיל שלהם. מטרת האנטי-בוט היא לחסום אותם כמובן. 

 

אילו אבטחות מוצעות כחלק משירותי אבטחת מידע בענן?

  • הגנה על המידע – אבטחה רבת שכבות על המידע, על הנתונים ועל התוכן השמור בענן. הגנה זו מונעת התקפות פוגעניות, חדירת תוכנות ריגול ווירוסים, ובכך דואגת שכל המידע שלך יהיה שמור, מוגן ומאובטח מכל רע.
  • הגדרת רשת פרטית VPN הדבר יאפשר לכם, מבלי להיחשף לשום תוכנת זדון, להתחבר באופן מאובטח ומוצפן אל השרת עצמו שבענן. החיבור הוא בטוח בזכות הטכנולוגיה המתקדמת שלנו שמאפשרת זאת.
  • ניטור השרת – אם קורה משהו – מתקלה לתקיפה זדונית כלשהי על האתר – אתם ישר תקבלו סמס לנייד/מייל שיתריע לכם על כך. ניטור של השרת כל מספר דקות יאפשר לכם להיות מחוברים למערכת ולמידע המאובטח שלכם בענן, וכמובן גם להיות מעודכנים בעת צרה.
  • הגנה על החומרה – גם על הציוד עצמו הלוקח חלק במערכת האבטחה – יש להגן. זאת על מנת למנוע איבוד מידע או תקלות שונות. כשהמידע אכן חיוני, יקר וחשוב – לא משחקים משחקים. הולכים על בטוח.

אל תחכו לרגע האחרון – כל רגע יכולה להתבצע תקיפה נגד העסק שלכם.

צרו איתנו קשר עוד היום לקבלת מידע על סוג אבטחת מידע בענן

שתתאים בדיוק לעסק שלכם!