אם אתם מנהלים אתר מצליח על שרת שהוא מאחסן אתרים שיתופיים, יכול להיות שהגיע העת שתעבורת כל הנתונים חצתה את מה שהשרת מסוגל להכיל – כיוון שהמספר של המבקרים באתר גדל באופן משמעותי. אתרים שהם משגשגים ותעבורת הנתונים שלהם גדולה צריכים לתצורת אחסון אתר אחר במרכזיה בענן. המחשבה הראשונה שתקפוץ בראש לכל מנהל אתר, תהייה שרת ייעודי, אך תצורה נוספת ומועדפת יותר במצב זה תהייה דווקא –  שרת VPS.

ראשי תיבות של  VPS שרת וירטואלי בעברית הינו- virtual private server. שרת זה הוא למעשה מעין מכונה שהיא וירטואלית שמתפקדת בדיוק כמו כל שרת ייעודי, והיא תכלול בתוכה מערכת הפעלה חיצונית, זיכרון RAM, כמות ספורה של מעבדים, כונן קשיח כשהכל למעשה וירטואלי, מה שיוצר יעילות מרבית וחיסכון גדול לכל מי שעושה בה שימוש.

איך שרת וירטואלי עובד ?    

מרכזיה בענן לעסק

 כל מי שבוחר לאחסן באמצעות שרת וירטואלי יקבל שטח של אחסון אישי כשלכל אחד יוקצה זיכרון RAM ו – CPU אישי. כך למעשה כל בעל אחסון של שרת מסוג זה ירגיש כי השרת שלו פועל בצורה בלעדית ובלי שום שותפות עם שרתים אחרים שנמצאים על אותו השרת. בנוסף לזה וחשוב לא פחות זה האפשרות שלו להתקין על השרת תוכנות, מגוון של אפליקציות ומסדי נתונים למיניהם כאילו מדובר בשרת ייעודי ובלי שום הגבלה בשימוש במשאבי השרת.

למה כדאי לבחור בשרת וירטואלי ?          

שימוש בשרת וירטואלי יספק לכל אחד הרבה יותר גמישות למשתמש באמצעות שימוש ב – SS /VNC במידת אדמיניסטרטור, מה שמאפשר שליטה כוללת על חיבורים כמו מערכת הפעלה linux או Windows ולוח בקרה,

מחשוב ענן.  כמו כן, גם ברמת הביצועים יורגש הבדל ניכר, רמת ביצועים של שרת וירטואלי מהווים מענה מושלם במקום שימוש בשרת שהוא ייעודי, גם מבחינת תקציב וגם בגמישות בכל החומרה, וגם באופציה שהלקוח יכול לשדרג את החבילה ללא כל בעיה. הכנסו לבינת עסקים ותהנו ממגוון רחב של פתרונות לצורכי תקשורת.

נסכם  

היתרון הגדול שמהווה שרת וירטואלי על פני שרת ייעודי יהיה לפני הכל במחיר. המחיר בא לידי ביטוי באופן נחרץ וגם הגמישות, כך שבמידה ויהיה מצב שבו תזדקקו פתאום להקצות עוד משאבים לשרת הווירטואלי, אתם תוכלו לעשות את זה ביעילות ובצורה מהירה ביותר, מבלי לחשוש לפגוע באיכות של המוצר שלכם. חשוב תמיד לזכור שספק האחסון מקצועי ויודע להעניק משאבים באופן תקין ואיכותי.